miércoles, 19 de enero de 2011

La CNT-AIT de Catalunya i Balears es suma a la jornada de lluita contra les retallades de les pensions. 27 de Gener. Ara toca moure’ns!


Publicat el 19 gener 2011 per cornella

La CNT, tal com ha vingut fent al llarg de la seva centenària història, no es resigna davant la situació actual i ha començat una bateria d’actes a tot l’Estat contra la reforma de les pensions. Així, amb unitat d’acció amb altres organitzacions en aquelles localitats on sigui possible, o en solitari on no ho sigui, la nostra organització crida a la participació en la lluites i accions que es realitzaràn fins al dia 28. Per aquesta mateixa raó, la CNT es suma a les aturades generals convocades pel 27 de gener a Euskal Herria, Galícia i la jornada de lluita a Catalunya.

Manifestació el 27 de gener a les 19h a Plaça Universitat (Barcelona)



Comunicat CNT-AIT Catalunya i Balears

Com ja havia anunciat el govern fa un any, s’està negociant una reforma del sistema de pensions que pretén empitjorar encara més la situació laboral de tod@s l@s treballadors i treballadores d’aquest país. La reforma pretén retardar l’edat de jubilació als 67 anys i augmentar els anys per calcular-la de 15 a 20 anys o fins i tot tota la vida laboral. Els experts calculen que aquesta retallada suposarà una reducció d’un 26% de mitjana en la pensió a rebre.

La suposada raó que argumenten per a aquesta retallada és que en uns anys les pensions públiques serien insostenibles, basant-se en estudis suposadament científics d’economistes que en realitat estan al servei de l’OCDE, bancs i caixes d’estalvis. Per contra, estudiosos de l’economia com Dean Baker (co-director del Center for Economic and Policy Research de Washington), Joseph Stiglitz (Premi Nobel d’Economia), Juan Torres o Vicenç Navarro (Catedràtics d’Economia) sostenen que el sistema públic de pensions serà sostenible durant tota la vida, basant-se en l’evolució de les dades econòmiques. L’autor Vicenç Navarro arriba a dir que “presentar a organitzacions de coneguda orientació neoliberal, com l’OCDE, la Comissió Europea, o Fedea com a institucions que gaudeixen de credibilitat científica és equivalent a assenyalar que el Vaticà i els seus arguments en contra de la utilització de preservatius com a eina per prevenir la SIDA té credibilitat científica” i manté que el missatge catastrofista sobre les pensions porta usant els mateixos arguments durant més de 50 anys i ja s’ha demostrat que és fals, “han anat profetitzant el col·lapse de les pensions, retardant la data del col·lapse cada deu anys, […] en realitat, la Seguretat Social mai va tenir dèficit i continua avui tenint superàvit”.

És molt significatiu que a l’última reforma laboral es van bonificar a l’empresari gairebé tots els tipus de contracte, reduint els ingressos de la Seguretat Social, i alhora es varen començar a subvencionar els acomiadaments als empresaris amb diner públic. A més, també es varen reduir les tributacions de l’Impost de Societats de les grans empreses, la qual cosa reduirà els ingressos de les arques públiques en 230 milions d’euros, s’eximeix del pagament de l’impost de transmissions patrimonials a les ampliacions de capital i privatitza el 30% de les loteries i bona part d’AENA. S’entregaren desenes de milions d’euros de diner públic a la banca que no para de tenir beneficis multimilionaris, i un llarg etcètera de mesures que paguem amb la nostra precarietat, sous miserables i atur. Atur que a més inevitablement es veurà incrementat d’allargar l’edat de jubilació.

El que es pretén des de fa uns anys és eliminar a poc a poc el sistema públic de pensions, creant inestabilitat i obligant al ciutadà a contractar plans de pensions en algun banc, amb els llaminers beneficis que comporta. Es a dir, un cop més aprofitar l’excusa de la crisi per incrementar els beneficis de bancs, caixes i capital especulatiu (responsables precisament de la situació actual) a costa un cop més de la situació laboral i econòmica dels de sempre.

La cotització a la Seguretat Social és proporcional al salaris. Una mesura d’incrementar o al menys mantenir els ingressos a la Seguretat Social és no permetre salaris cada cop més baixos.

Com sempre, es busca que el treballador pagui cada vegada més i l’empresari reparteixi menys els seus astronòmics beneficis. Ho poden pintar com vulguin, però aquesta és la realitat. La prova d’això és que cada vegada vivim més escanyats: retallades de sous, hipoteques insultants, reformes laborals, tremendes pujades de preus d’articles bàsics i serveis públics (electricitat, combustible, …).

Aquesta via és la que ens volen imposar sense cap fi la patronal, el gran capital especulatiu i l’Estat. Prova d’això és que el president del govern ha escomès reformes que va prometre no fer en campanya electoral, al·ludint que són instruccions del FMI, entitat que ens venen com la salvaguarda de l’economia mundial quan en realitat és la representació dels grans poders econòmics.

La CNT de Catalunya crida a una resposta contundent de la classe treballadora i del conjunt de la societat com única mesura per aturar els plans sense límit al què ens volen sotmetre. Per això es suma a la jornada de lluita convocada pel 27 de gener amb diferents accions i mobilitzacions dels sindicats locals de la CNT i convocant a una manifestació pel 27 de gener a les 19H i des de la Plaça Universitat de Barcelona.

Secretariat Permanent de la CNT de Catalunya





Activitats CNT-AIT contra les retallades de les pensions arreu de l’estat.

20 enero:

- Sabadell: La CNT local convoca concentración frente a la sede de CCOO y UGT. 19:00 h. (Rambla, 75)

- Santiago de Compostela: Concentración frente a la TGSS. Llamamiento a la huelga del 27.

- Tenerife: CNT, CoBas, CGT, EA Canarias, FSOC, IC y USO convocan manifestación unitaria, bajo el lema “Contra el Paro y la Precariedad. Trabajo, Derechos y Dignidad”. Salida a las 18:30 h. desde las inmediaciones del campo de fútbol de Las Delicias (Ofra) y cruzará varios de los barrios de Santa Cruz de Tenerife que están padeciendo en mayor medida las nefastas consecuencias de la crisis capitalista en forma de paro, pobreza y exclusión.


21 enero:

- Cornellà: Manifestación de la OTG de Sant Ildefons a la Avenida Republica Argentina, 18:30h. Convoca: Assemblea social i sindical unitaria del Baix Llobregat

- Zaragoza: Concentración frente a la sede del PSOE local, en la calle Conde de Aranda 138. 19:00 h.


22 de enero:

- Barcelona: Manifestación unitaria Pza. de Sants 17:00 h. Convocan organizaciones sociales, políticas y sindicales de la localidad.

- Ciudad Real: la CNT local convoca manifestación 11:00 h. Pza. Terreras – Pza. Pilar.

- Sestao: CNT-Bizkaia convoca manifestación (12:30h. Kasko Plazan). Llamamiento a secundar la huelga del 27.

- Toledo: La CNT local convoca concentración en la plaza de Zocodover a las 12:00 h.

- Valladolid: Manifestación contra la reforma de las pensiones y por la Huelga General. El acto tendrá lugar a las 19h desde la Plaza del Carmen (Delicias). Convocan: CGT, CNT y Bloque Obrero.

25 de enero:

- Gijón: CNT, SUATEA, CGT y CSI convocan manifestación unitaria contra los recortes sociales. Salida Plaza L´Humedal a las 19:30 h.

- Santiago de Compostela: Concentración en Praza do Toural. Llamamiento a la huelga del 27.

26 de enero:

- Terrassa: La CNT local convoca concentración frente al Ayuntamiento, 18:30h.

27 enero:

- CNT se suma a la huelga general en Euskadi y Navarra, Galicia y convoca jornada de lucha en Catalunya.

- Barcelona: Manifestación regional de la CNT catalano-Balear en Plaça Universidad, 19:00 h.

29 enero:

- Palma de Mallorca: Manifestación unitaria “Contra la reforma laboral, la treforma de las pensiones y contra la prolongación de la edad de jubilación a los 67 años”. CNT, CGT, Maulets, Endavant y Frente solitario hacen un llamamiento a asistir al recorrido entre Séscorxador – Plaça d’Espanya a las 18:00 h.

No hay comentarios: