viernes, 15 de abril de 2011

Comunicat de la CNT Cornellà front les retallades a Sanitat, i en solidaritat amb els i les treballadores del sector.


Publicat el 13 abril 2011 per cornella

Des de la CNT de Cornellà volem mostrar tot el nostre suport als treballadors i treballadores que s’estan mobilitzant contra les retallades que pensa portar a terme l’equip de govern liderat per Artur Mas. Si bé de cara a la galeria aquest govern se’ns presenta com a front fort contra les exigències d’encara més retallades que venen des de Madrid, a la pràctica estem veient la forma de governar dels convergents. Res millor que la màfia del PSC.

Aquestes mesures, sota l’argument de que no hi ha diners per mantenir el sistema de benestar, pretenen impulsar el sistema privat de mútues. Per tant, aquelles que no podem –i en alguns casos, tampoc volem- pagar per un sistema privat, serem els que viurem i veurem la degradació i precarització dels centres sanitaris. El senyor Boi Ruiz, conseller de Salut i president de la Unió catalana d’hospitals, bé sap què és la sanitat privada. Reducció de llits, de boxs, tancament de quiròfans, inclus de plantes senceres, reducció de personal que deriva en un empitjorament del servei…

Alhora, també ens volem solidaritatzar amb els professionals que treballen a la sanitat, ja que creiem que pateixen per part de l’administració i el sector privat un continu menyspreu, sempre se’ls exigeix més, com si fos un col·lectiu que no fa bé el seu treball i que per tant poden donar molt més de si.

L’argument de retallar i de fer un esforç com a país, per mantenir un sistema de benestar, és pura demagògia. Mentre que per un costat es produeixen retallades que patim contínuament els treballadors i les aturades, per l’altre es planteja una reducció de la fiscalitat a empresaris i s’eliminen impostos que recauen o podrien recaure en els que més tenen, amb la justificació de que així es pretén millorar la competitivitat i generar llocs de treball, arguments que no podrien estar més allunyats de la realitat, una realitat que el que busca és que la patronal i els dirigents de les empreses obtinguin uns beneficis cada cop més astronòmics. I ja ho diuen, amb la crisi, els poderosos ho son molt més. De moment, la retallada a Sanitat i a Educació a Catalunya, és un bon exemple de la paròdia que vivim. Mentre a l’estat espanyol el frau fiscal és de més de 80.000 milions d’euros, les retallades sempre recauen sobre els i les mateixes.

Que podem fer com a treballadors, treballadores, aturats i aturades?

Creiem que és necessari més que mai que ens organitzem per fer front a les retallades, plantar-nos com han fet a altres llocs del món i plantejar un nou sistema que tingui més en compte les necessitats reals de la societat que les empresarials.

La corda ja està molt tensa, i aviat es trencarà. Som nosaltres els únics que hem de dir prou.

No hay comentarios: