lunes, 3 de octubre de 2011

L'Audiència Nacional espanyola ordena la detenció de 22 activistes del 15M de Barcelona

 Segons diverses fonts, aquest matí han començat a detenir diverses companyes per ordre de l’Audiencia Nacional en relació als fets del Parlament. Com ja es va dir en el seu moment, aquesta tarda es convoca una CONCENTRACIÓ EN SOLIDARITAT AMB LES DETINGUDES A LES 19:00 HORES A PLAÇA CATALUNYA. SOLIDARITAT I SUPORT MUTU, LA REPRESSIÓ NO ENS TALLARÀ LES ALES!!! 

Aquesta matinada han començat les detencions de membres del moviment 15M ordenades per l'Audiència Nacional arran dels fets del Parlament de Catalunya del 15 de juny. A dos quarts de vuit del matí un veí de Gràcia ha estat detingut quan sortia de casa per anar a treballar. Agents de paisà l'han introduït en un vehicle i han informat de la raó de la detenció a la seva companya que es trobava present. Fonts oficials han comunicat que durant les properes hores i la jornada de demà es materialitzarien les 22 detencions de les persones identificades en la investigació efectuada pels Mossos i la Fiscalia de Catalunya. Les mateixes fonts asseguren que Felip Puig i el jutge Eloy Velasco han pactat que es produïssin les detencions però sense un posterior trasllat a Madrid, ja que el conseller d'Interior no volia que la Guàrdia Civil fes els trasllats fins la capital de l'Estat. Segons aquesta versió oficial les persones detingudes quedaran en llibertat un cop se'ls hi notifiqui una citació per anar a declarar a Madrid els propers dies. El moviment dels indignats de Barcelona ja va redactar fa uns dies un comunicat per denunciar possibles detencions.

Els Mossos i la Fiscalia Superior de Catalunya han investigat els fets

Els fets del Parlament han estat investigats conjuntament pels Mossos d'Esquadra i la Fiscalia Superior de Catalunya. El conseller Felip Puig va desvetllar-ho el 23 de juny en la seva compareixença a la comissió d'Interior del Parlament, on va titllar les activistes de “tropa d'infanteria”. Les divisions encarregades de la investigació han estat la Divisió Central d'Informació (DCI) i la Comissaria General d'Investigació Criminal (CGIC), comandades per Adolf Broch i Josep Lluís Trapero, respectivament. La investigació ha estat coordinada pel comissari Joan Miquel Capell i la Fiscalia en Cap del Tribunal Superior de Justíca de Catalunya. A la compareixença, Puig va assegurar que havia ordenat identificacions de quatre grups de persones: organitzadores i convocants, resistents que van bloquejar els accessos al Parc de la Ciutadella, activistes que van agredir diputats i diputades i d'altres que es van resistir a l'acció policial.

Eloy Velasco admet a tràmit una denúncia de Manos Limpias

La investigació dels fets del Parlament va començar el 16 de juny, l'endemà del bloqueig simbòlic indignat, amb la interposició d'una denúncia davant la sala del penal de l'Audiència Nacional per part del sindicat de funcionariat ultradretà Manos Limpias. A l'exposició de fets afirmaven que “2.000 persones autoanomenades indignades van colpejar, escopir i llençar pintura als parlamentaris catalans” i que “els Mossos d’Esquadra van ser rebuts amb pedres i cops d’ampolla”, uns fets que consideren que “han causat un estat d’alarma social i han posat en greu risc el sistema democràtic i constitucional”. El sindicat va demanar la imputació de les persones “autores, còmplices, encobridores i inspiradores” dels fets per presumptes delictes de coaccions i amenaces, contra les institucions de l’Estat i de sedició. El magistrat Eloy Velasco va admetre a tràmit la denúncia a principis de juliol passat.

La fiscal demana a Velasco que es mostri competent

La fiscal de l'Audiència Nacional, Maria Teresa Sandoval Altelarrea, va demanar el 5 de setembre al jutge Eloy Velasco que acceptés la competència “per a la investigació dels fets delictius ocorreguts el 15 de juny de 2011 davant el Parlament català”, competència que creia “evident” ja que els fets constituirien “delictes contra els alts organismes de la Nació”. La fiscal assenyalava també que les causes obertes a les set persones detingudes el 15-J, que presumptivament haurien comès delictes “d'atemptat, resistència i desobediència a l'autoritat”, havien de seguir el seu curs al Jutjat d'Instrucció 25 de Barcelona.

Fuente: La directa

No hay comentarios: