miércoles, 17 de marzo de 2010

Aturem el desmantellament de l’educació pública 17 de març. Les escoles i instituts públics de Catalunya van a la vaga.


Secció d'Ensenyament de Tarragona CNT-AIT

El Conseller d’Educació torna a la càrrega en el seu afany per desmantellar l’educació pública. Aquestes són les conseqüències del desplegament de la nova Llei d’Educació (LEC):

- Retallada de plantilla de professorat a l’educació pública, fent al carrer a milers de docents. Així, s’ha agreujat la massificació a les aules.
- Augment del finançament amb diners públics de l’escola privada, reduint el de la pública.
- Les escoles d’adults, ensenyaments artístics i educació infantil fins als 3 anys, a mans privades amb el patrocini públic.
- Condemnar en la misèria determinats centres públics i crear-ne d’altres per l’elit. El Govern vol centres públics de diferent categoria (A, B, i C).
- Porta oberta de l’educació pública a l’empresa privada, subordinant-la als interessos de particulars (disposició addicional 25ena, etc).
- Director*s dels centres públics convertits en gestors executius amb poder per nomenar, avaluar i sancionar el professorat, i definir el projecte educatiu dels centres. Es vol buidar encara més de contingut l’òrgan col•lectiu de decisió, el Claustre de Professors, negant-li qualsevol sobirania.
- Imposició de les Hores Extres (a la pràctica, obligatòries) i la precarietat laboral.
- Un calendari escolar irracional.

L’èxit de participació a la darrera jornada de vaga aconseguí frenar moltes de les propostes privatitzadores de la Generalitat, però el Govern segueix negant-se a escoltar la veu del professorat i de l’alumnat, i torna a intentar-ho. Un atac tan greu i reiterat contra l’educació requereix un enduriment de la mobilització. Cal aturar les classes i anar a la vaga indefinida, com ja clamen moltes veus.

Demanem la retirada d’aquestes propostes del Departament d’Educació i la derogació de la LEC. Front un Govern que atempta directament contra el professorat i sentencia l’educació pública, la CNT-AIT crida a mestres, professor*s, alumnes, pares i mares, i a la població en general a mobilitzar-se contra aquest intent de carregar-se l’ensenyament públic.

NO al desmantellament!
El 17 de març, anem la vaga!

No hay comentarios: