sábado, 24 de septiembre de 2011

[Barcelona] En defensa de les escoles bressol i contra el tancament d'Hospital Dos de Maig

Actualidad  

EN CONTRA DE LES RETALLADES EN EL PLA DE GUARDERIES

El govern municipal de CIU ha dit que no vol fer més guarderies públiques a la ciutat de Barcelona. D’ara endavant vol concertar els serveis a empreses privades interessades en el sector. Pel que respecta al nostre barri significa que dues que estaven previstes però pendents de construir, una a Perú, 271 (Dolors Camats) i l’altra a Pellaires, 26 (Front Marítim), no es duran a terme.
El Poblenou ha reivindicat durant molts anys el servei d’escoles bressol al barri. Fruit d’aquesta lluita va ser la inauguració d'El Xalet (Pl. Julio González) i el Bressol del Poblenou (Perú 135). El nou pla de guarderies preveia construir-ne sis mes, i només se n'estan fent quatre: ens referim a la Cobi (Àlaba, 37), Diagonal Mar (Josep Pla, 57), L’Aliança (Llull, 163) i Júpiter (Lope de Vega, 78), que malauradament la majoria no podran començar el curs com estava previst aquest d’octubre, per culpa de l’endarreriment de les obres.


La demanda d’aquest servei no és un caprici de la ciutadania. L’elevat nombre de la població infantil de 0 a 3 anys, la necessitat de conciliar la vida laboral i familiar, així com la diferència abismal entre les escoles bressol públiques i privades, a favor de les primeres, han motivat aquesta petició, canalitzada per les entitats a través del Pla d’Equipaments, i que podíem dir amb satisfacció que s’havia complert.

El canvi de model de l’Ajuntament el veiem amb molta preocupació, ja que representa privatitzar un servei en una situació que pot generar clarament una discriminació en la educació dels més petits respecte als més grans. Per altra banda, pot representar deixar la porta oberta per privatitzar totes les altres escoles bressol.

Des de l’Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou, ens sumem a les veus de denúncia de la FAVB, la FAPAC i altres institucions i exigim a l’Ajuntament la retirada de la seva proposta i que compleixi els compromisos assumits en l’anterior mandat.

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Barcelona, 19 de setembre de 2011



Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

INCERTESA I FALTA DE PARTICIPACIÓ EN EL FUTUR DE L'HOSPITAL DOS DE MAIG



Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Les associacions de veïns i veïnes més afectades per proximitat i, en general, la ciutadania de Barcelona, ens sentim totalment al marge de les decisions que es prenen en relació a la continuïtat de l'Hospital Dos de Maig. Com a veïns i veïnes usuaris dels serveis d'aquest hospital, que considerem de molta qualitat, sentim una gran indignació per la lentitud en les negociacions i pel fet que ens mantinguin al marge de les decisions sobre el seu futur, tot i afectar-nos molt directament.

No entenem que en un tema bàsic com aquest es mantingui una incertesa que dura ja massa temps. Els veïns i veïnes que utilitzem els serveis de l'Hospital Dos de Maig no volem que aquest centre ni cap altre tanqui, i tampoc que s'acomiadi o redueixi un personal que és molt necessari. No volem que ens obliguin a afiliar-nos a mútues privades.

Exigim plena transparència en les negociacions, que se'ns informi com a part afectada i que es treballi en la perspectiva de mantenir un sistema sanitari públic i de qualitat en lloc de gestionar-lo només amb criteris de rendiment econòmic.


Associacions de veïns i veïnes del Clot-Camp de l'Arpa, Baix Guinardó,

Sagrada Família, Dreta de l'Eixample, FAVB

Barcelona, 19 de setembre de 2011

FAVB Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona | Tel: (+34) 93 412 76 00

Fax: (+34) 93 412 58 88 C. Obradors 6-8 baixos | 08002 Barcelona | mail: favb@favb.cat

No hay comentarios: